diumenge, 31 d’agost del 2008

Festival Internacionlal de Fotoperiodisme i Visa-OFF


Avui he visitat una de les exposicions fotogràfiques més espectaculars dels països catalans, el 20è Festival Internacional de Fotoperiodisme i el Festival Visa OFF que es celebra a la ciutat de Perpinyà.


En uns ambients molt acertats de la ciutat, com el Couvent Sainte Claire o la Caserne Gallieni, s'hi poden trobar múltiples exposicions de fotoperiodisme, desde guerres fins a les millors imatges del 2008 segons World Press, o també un excel.lent treball fotogràfic de la revolució del 68 a França, simplement per visitar-ho, i com no i dins la mostra Visa-Off, l'exposició dels fotògrafs calellencs Tino Valduvieco i Quim Botey que ja presentaren a Calella el passat Festimatge dels carnavals de Venècia.


Tot Perpinyà hi està volcada, comerç, restauració, institucions oficials, els ciutadans..... així doncs es respira "Fotogràfia" pels carrers de la Catalunya Nord....


Sens dubte us ho recomano !! De ben segur que ens hi tornarem a veure l'any vinent!
Podeu veure un resum de les fotogràfies properament al meu espai FLICKR

dijous, 21 d’agost del 2008

Spotter

De ben segur que us sonarà aquest avió, un McDonnell Douglas MD-83, model similar a l'accidentat ahir a l'Aeroport de Barajas (Madrid).
Amb això, us voldria comentar l'afició que tenen alguns fotògrafs en capturar imatges d'avions i altres "objectes voladors" prop dels aeroports i arreu on es mouen. Aquesta faceta s'anomena "Spotter", i les imatges que aconsegueixen són realment espectaculars!
Hi ha autèntics coleccionistes d'avions, classificats segons model, companyia, aeroport...una autèntica afició que com no, es comparteix ara més que mai a través de la xarxa a través de blogs, flickr, agrupacions .....
Us deixo aquesta web dels Spotters ordenats pels aeroports de l'estat espanyol....
Espero ben aviat comentar-vos l'experiència de convertir-me en un Spotter per un dia!
Salut

dissabte, 9 d’agost del 2008

Ja no s'els veu.....

Fa dies, han deixat de circular pels nostres carrers, aquells "individus", que ho feien normalment amb cotxets de nens petits tot plens de ferralla i altres objectes. De ben segur que sabeu de qui parlo.
Normalment, anaven en parelles, i recorrien Calella (i d'altres) buscant allò que estava per llençar, i moltes vegades no (això té un altre nom), per carregar-ho al cotxet i enfilar direcció Mas Roger per treure'n algún caleró.... Particularment, els he vist circular per la N-II com un cotxe més, pel bell mig i amb un carretó de compra (de súper) ple fins al límits i més de ferralla, amb tot el que això comporta per la seguretat del tràfic i de la seva pròpia.
Però casualitats de la vida, fa dies que ja no formen part del nostre paissatge.... i pq? doncs només hi he trobat una explicació, un Ban de l'Alcalde de Pineda on es posa ordre a tot aquest caos que s'originava....
Felicitats a qui correspongui i a veure si ara, el proper pas que es porta a terme, sé que n'és difícil, és buscar la manera de "treure de circulació" LA VERGONYA QUE ENS ENVOLTA DE CARTERISTES PROFESSIONALS que conviuen entre nosaltres (a Calella n'hi ha molts). Ells roben més d'1, de 2 i 30 vegades i les lleis no els castiga, la policia no hi pot fer res si no hi ha llei que ho reguli, és més, ha de deixar-los robar i grabar-los, per demostra reincidència, sinó el jutge tampoc els pot sancionar.... Ara li toca el pas a la classe política, lleis dures contra aquests amics de l"ajenu".